NASLOVNA O NAMA MATERIJALI VIJESTI ARHIVA GALERIJA LINKOVI KONTAKT

 

WEB SEKCIJA
ZANIMLJIVOSTI
AKCIJE

Bojkot FTV

Mučenje konja u Španiji

Spašen jež

Spašena sova

Izvještaji O Stanju Na Prostoru Šireg Regiona

WSPA Balkans Workshop (English)

Konferencija End Cap

Borbe Pasa

Stop Agoniji Životinja U Transportu

‘‘NOA’’ Protiv Odluke Grada

Ne Cirkusu U Banja Luci

‘‘NOA’’ Protiv Cirkusa

Akcija Flaer

GALERIJA
ZAKONI I AKTI
TEME +
1. Lov
2. Krzno
3. Zatočeništvo
AKCIJE

Konji dobili sijeno! 26.8.2008.

NOA-Društvo za zaštitu životinja,Banja Luka, ,je 26.avgusta 2008 godine isporučilo donaciju od 5.000 kg sijena za konje na ergeli "Vučijak" u Prnjavoru.

Radi se o visoko kvalitetnom sijenu ,sušene i balirane planinske trave,sa područja Mrkonjić Grada. Dio ove količine je prikupljen zahvaljujući Opštini Mrkonjić Grad na manifestaciji "Dani kosidbe Balkana 2008" održanoj 5. jula 2008., a na osnovu NOA apela za pomoć "Spasimo konje sa ergele Vučijak".

"Nakon ove donacije slijedi dio donacije u lijekovima koji ćemo isporučiti čim nam bude odobren uvoz s obzirom da se radi o donaciji Veterinarskog Fakulteta iz Zagreba.

Uložili smo puno truda  i vremena  u traženje lijekova jer su strane proizvodnje i nema ih na tržištu BiH i teško se nabavljaju čak i u zemljama u našem okruženju. Vjerujem da ćemo uspjeti nabaviti i određenu količinu vitamina i minerala koji će konjima barem donekle podići imunitet i pomoći da lakše prebrode slijedeću zimu" - rekao je predsjednik Društva NOA  Dragomir Mijić.
Trenutno su konji na Ergeli u malo boljoj kondiciji zahvaljujući boravku na otvorenom i ispaši, a NOA će i dalje pratiti njihovo stanje i o tome obavještavati javnost. 

 

INFO NOA

KALENDAR

VIDEO
AKCIJA: Ergela Vučijak

 

© 2006 - 2008 - Design by SM