NASLOVNA O NAMA MATERIJALI VIJESTI ARHIVA GALERIJA LINKOVI KONTAKT

2. Krzno
3. Zatočeništvo

VIJESTI

NAJAVA PREZENTACIJA PROJEKTA PIRAMIDA U FEBRUARU I MARTU 2009.
04.02.2009

Osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić nastavlja se predstavljanjem rezultata istraživanja Bosanske doline piramida širom svijeta.

Tako će tokom februara i marta 2009. gostovati u slijedećim gradovima:

Beč (11 februar)
Travnik (16. februar)
Kakanj (19. februar)
Novi Sad (20. i 21. februar)
Banja Luka (24. februar)
Budimpešta (27. i 28. februar)
Aleksandrija (16. i 17. mart)
Mostar (24. mart)
Skopje (27. mart)
Bitola (28. mart)
Ohrid (28. mart)

Takođe, u pripremi su predavanja na Kipru (Limasol, Nikozija), Dubrovniku, Zagrebu, Moskvi, Wiltshire-u (Velika Britanija) i drugim lokacijama.

Analize o postojanju najvećih piramida na svijetu u središtu Bosne koje su praćene kompleksom podzemih tunela biti će u prvom planu. Takođe, Osmanagić će pozvati prisutne u posjetu arheološkim lokacijama u Bosni i Hercegovini i daljnju afirmaciju arheološkog turizma

BOSANSKA DOLINA PIRAMIDA

Senzacionalno arheološko otkriće u Visokom privuklo je više od 500.000 posjetilaca u periodu 2005-2008 te najveće svijetske medije: CNN. BBC, ABC, FOX i dr. Niz stručnjaka iz Egipta, Rusije, Hrvatske i BiH je potvrdilo postojanje vještačkog građevinskog kompleksa koji se sastoji od piramida i kompleksa podzemnih tunela. Pronalazač Bosanske doline piramida Semir Osmanagić govorit će o rezultatima istraživanja u protekle četiri godine. Osim piramida, Osmanagić će predstaviti lokacije u BiH na kojima su pronađene misteriozne prahistorijske kamene kugle i megalitni gradovi. Semir Osmanagić je osnivač Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“. Autor je desetak knjiga o drevnim civilizacijama (www.semirosmanagic.com).

INFO NOA

KALENDAR