NASLOVNA O NAMA MATERIJALI VIJESTI ARHIVA GALERIJA LINKOVI KONTAKT

 

WEB SEKCIJA
ZANIMLJIVOSTI
GALERIJA
ZAKONI I AKTI
TEME +
1. Lov
2. Krzno
3. Zatočeništvo


VIJESTI

Ovaj lepi pas! This beautiful dog! 23.06.2009.

Za pomoć su nam se obratili prijatelji  iz Srbije članovi  Društva za zaštitu životinja Mladenovca.

Dio sadržaja njihove  poruke prezentiramo u cilju ukazivanja na svu okrutnost postupka prema kujici koja je vandalski priklana razbijenom pivskom bocom. Ujedno molimo sve Vas  koji imate građanske savjesti, da vlastima i Društvima za zaštitu životinja prijave sve brutalnosti prema životinjama u Vašoj sredini  u cilju sprečavanja ukupnog nasilja koje je u porastu kojim se ne teroriziraju samo životinje. Ova divna  odana  bića  su  samo prve žrtve  nasilnika  koji svoje nasilje  iskazuju u obiteljima  koje trpe trajno  stanje tihe  žrtve. Strah od posljedica ukazivanja na nasilje kojem su izložena dijeca, žene kao i osobe treće dobi  ostavlja trajan  trag u društvu u kojem i Vi živite. Svaka četvrta žena u Srbiji je fizički  maltretirana, svako drugo dijete  je fizički kažnjavano. Sprečavanjem nasilja na životinjama, pomažete  mnogo više nego što Vam se u prvi mah čini. Humanizacija društva je stvar svjesti građana.

Ova lepa  ženka, pojavila se pre  4 meseca u naselju “25 maj” u Mladenovcu. Bila je negovana sa prelepom sjajnom ogrlicom. Počeli smo da je hranimo i postala je ljubimica  dece iz naselja.

Bezgranično im je uzvraćala ljubav, igrala se sa njima i postala je njihov čuvar. Gde god su se igrala deca, bila je sa njima, pratila ih do škole i natrag. Ponekad je lajala na neke ljude koji su prilazili deci, verovatno u želji da ih štiti.

Mi kao udruženje bezuspešno smo pokušavali da pronađemo vlasnika, jer smo smatrali da se verovatno izgubila radi toga nismo je sterilisali. U međuvremenu joj je skinuta oglica (nekome je trebala za njegovog psa), kao i svaka koje smo stavljali kucama sa ulica…

Veselu igru sa decom prekinuo je naš “sugrađanin”. On je  u nedelju 07.06.2009 iz samo njemu znanih razloga, u pripitom stanju uhvatio psa na očigled desetak dece, počeo da je kolje polomljenom pivskom flašom. Deca su bezuspešno pokušavala da je odbrane, zvala pomoć, i u svojoj nemoći počela da ga gađaju. Nije puštao psa, ali je drugom rukom hvatao nešto sa zemlje i gađao decu. Ne zna se ko je bio krvaviji, da li pas ili njegove ruke…Krvavi pir prekinula je žena koja je pozvala policiju, koja je prva čula viku dece i bolno cičanje. Policija je napravila zapisnik, koji ćemo dobiti, nadam se sutra. Postoji nekoliko verzija ovog događaja od  više  ljudi, ali za sada se pridržavamo samo verzije žene koja se javila kao svedok i očevidac

Inače, kuca je sada bolje, ukazana joj je pomoć, rana je preduboka, doseže do jednjaka i veličine je ljudske šake. Ona ima 5 malih štenaca, i pored toga što je rana boli, brižna je majka. Dva su šteneta  ista kao ona, a tri  su crne boje.

Po saznanju ko je ovo uradio, odmah sam ga potražila. Sedeo je ispred prodavnice, pio pivo sa još nekim ljudima. Na pitanje zašto je to uradio, odgovorio je: “ Morao sam zato što me je napala, bolje ja nju nego ona mene. Ali nisam završio, još hoda”. Delovao je kao da izigrava junaka pred još dva čoveka koja su sedela sa njim ispred prodavnice.

Pitala sam “. Da li je svestan da je počinio krivično delo?” Na to je odgovorio: “Jeste policija  mi je  uzimala podatke, ali to nije ništa”. Tražila sam objašnjenje kako je pas dozvolio da mu priđe, a da ga ne ujede, i dozvoljava da je kolje ne pružajući otpor, rekao je: “ Nije imala gde, stegao sam je jako”

Naš apel važi i za sve dobre ljude koji ovo čitaju. Ne znam koga mi je više žao, dece ili psa… Nadam se da se da će ovaj  stravičan  prizor izbledeti iz njihovog sećanja, da će deca  proći bez trauma i da u ovom slučaju neće učiti od odraslih.

Zlostavljanje životinja je škola svireposti prema ljudima.

S’ poštovanjem,

Branka 

Društvo za zaštitu životinja Mladenovac

Po primanju apela za udomljavanje iz Mladenovca, proslijedili smo molbu Društvima za zaštitu Životinja u regionu iz objektivnih razloga. Prvi i pravi odgovor za samo par minuta  primljen  na adresu  Društva NOA Banja Luka upućen  od  Društva za zaštitu životinja Noina Arka Zagreb.

poštovane gospođe Helene Fink.

http://www.noina-arka.hr/onama.htm

Tekst poruke:

Znam da  vam nisam blizu. Ali ako imate kakovu ideju da dovedete majku i bebe u Zagreb u našu Udrugu, rado ćemo ju prihvatiti. I sami smo imali sličnu situaciju, gdje je vlasnik došavši pijan kući u ponoć, nožem nasrnuo na kujicu jer je  zalajala, izbodena je po vratu i tijelu. Dugo smo ju liječili i potom udomili predivnoj obitelji. Danas je NAŠA PAHULJICA sretan pas, a bivši  vlasnik je kažnjen po Zakonu o dobrobiti životinja.

Pozdrav - Helena Fink

Uz temu:

- Klao psa pred decom - Večernje novosti

- Politics.co.uk

- Visegrad24.Info

INFO NOA

KALENDAR
© 2006 - 2008 - Design by SM