NASLOVNA O NAMA MATERIJALI VIJESTI ARHIVA GALERIJA LINKOVI KONTAKT

 

WEB SEKCIJA
ZANIMLJIVOSTI
GALERIJA
ZAKONI I AKTI
TEME +
1. Lov
2. Krzno
3. Zatočeništvo
VIJESTI

U Sarajevu održana Osnivačka skupština Udruženja za zaštitu i prava životinja 
PRIJATELJI ŽIVOTINJA U BOSNI I HERCEGOVINI!
23.8.2008.

Obavještavamo vas da je 20.08.2008, u Sarajevu je održana Osnivačka skupština Udruženja Prijatelji životinja u Bosni i Hercegovini, na kojoj je izglasan Statut i izabrano rukovodstvo Udruženja. Za predsjednicu Udruženja je izabrana Maja Štabek, a za podpredsjednicu Maida Šabeta.

Prijatelji životinja u Bosni i Hercegovini su neprofitna, nevladina organizacija čiji je krajnji cilj ukidanje svih oblika zlostavljanja, mučenja, okrutnosti, eksploatacije i ubijanja životinja od strane ljudi, kroz promociju ideje prava životinja, vegeterijanstva, podizanja svijesti kod ljudi, a koja nalaže human odnos prema životinjama i prirodi uopšte. 
 
Planirano područje djelovanja uključuje aktivnosti i zalaganje za hitno donošenje zakona o zaštiti životinja na nivou Bosne i Hercegovine, izmjene postojećih praksi u cilju bolje zaštite životinja, aktivnosti i zalaganje za prava i zaštitu napuštenih životinja, divljih životinja i njihovih staništa, laboratorijskih životinja, ugroženih i zaštićenih vrsta, životinja u prehrambenoj industriji, industriji kože, krzna, vune i svile, kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji, zabavnoj industriji, lovu i ribolovu, promoviranje vegeterijanstva, etike i zdravlja u prehrani.
 

PRIJATELJI ŽIVOTINJA U BiH

pozivaju vas na
INFO ŠTAND

koji će dana 23.08.2008. biti postavljen u na trgu Fra Grge Martića, ispred sarajevske Katedrale, u periodu između 9:00 - 18:00h. Tom prilikom bit će predstavljeni ciljevi udruženja, potreba donošenja zakona o zaštiti životinja i organizovano potpisivanje peticije za hitno donošenje zakona o zaštiti i dobrobiti životinja koji bi se trebao temeljiti na zakonima država Hrvatske i Austrije, promovirano odgovorno skrbništva nad životinjama, i individualne i masovne sterilizacije i kastracije pasa i mačaka u skrbništvu i napuštenih pasa i mačaka kao najefektivnije metode rješenja problema napuštenih i neželjenih životinja. 

Educirajmo se šta znači biti odgovorni skrbnik, koji su stvarni uzroci problema napuštenih životinja, koje bi morale biti sankcije za napuštanje životinja, kako sistemski riješiti problem. 

Pridružite nam se, potpišite peticiju za hitno donošenje zakona o zaštiti i dobrobiti životinja na info standu.


 
Peticija se može potpisati i na novootvorenim stranicama Udruženja www.prijatelji-zivotinja-bih.com na kojima se svi zainteresirani gradjani mogu učlaniti ili upisati na informativnu mailling listu.
 
Pridružite nam se i pomozite da Bosna i Hercegovina postane humanije društvo, jer način na koji se odnosimo prema životinjama slika je nas samih i društva u kojem živimo.


 
Postanite i vi prijatelj životinja.

Vaši Prijatelji životinja u BiH

 

INFO NOA

KALENDAR

 

 

© 2006 - 2008 - Design by SM