NASLOVNA O NAMA MATERIJALI VIJESTI ARHIVA GALERIJA LINKOVI KONTAKT

 

WEB SEKCIJA
ZANIMLJIVOSTI
GALERIJA
ZAKONI I AKTI
TEME +
1. Lov
2. Krzno
3. Zatočeništvo

VIJESTI

MEĐEDI SRPSKE: Kad Radmanović ubija, narod plaća

Autor Slobodan Vasković
Petak, 12.11.2010  


Glavna zabava političara u RS je ubijanje medvjeda po šipovskim šumama. Ovo samozadovoljavanje krvoločnih nagona SNSD-ovih političara iziskuje nemala finansijska sredstva, ali oni ne brinu zbog toga, jer sve plaćaju mještani Šipova

Krajem oktobra prošle godine, naše krajeve pohodila je princeza Lala Amini, članica marokanske kraljevske porodice, sve sa puškom i ostalim lovačkim alatom. Princeza je bila u gostima kod Nebojše Radmanovića, srpskog člana Predsjeništva BiH, za kojeg se, takođe, tvrdi da je strastveni lovac. Uz njih se prišljamčio i Džerad Selman, ministar pravde u vladi RS, a tu se zadesila i Ana Trišić Babić, ekspozitura Željka Kopanje, medijskog lešinara, u Ministarstvu inostranih poslova BiH. Do podne su lovci bazali, tražeći divlje svinje, koje nikako nisu našli, te su se zapitali “kuda idu divlje svinje” i završili na specijalitetima kod načelnika opštine Šipovo Dušana Malinovića, zvjerke SNSD-a koja upravlja ovim okrugom. Kiša je padala, zvjerke navukle maskirne kabanice i kišobrane, dobro se kamuflirale, pa ulova nije bilo. Međutim, popodne je zasušilo, te su se medvjedi (izvorno međedi) raštrkali po Šumskom gazdinstvu “Gorica”, ne znajući da ih vrebaju spretni lovci, sa svijetlim oružjem i junačkim srcem. Princeza je napola roknula neko meče i razgulila u Maroko, ne stigavši ni da se slika sa njim, kako su izvijestili Kopanjini lešinarski mediji, ali su zato Radmanović i Selman ostali da ćeife i dotukli su povelikog medvjeda (izvorno međedinu) mnogo većeg od princezine žrtve. Mediji nisu objavili ko je dotukao ranjenika, kojeg je Lala Amini načela, ali su itekako naglasili Radmanovićev i Selmanov trofej.

KOKOŠARI U LOVU NA MEDVJEDE

Sve je to divno i krasno, naši “državnici” i entitetski ministri - kriminalci zbog raznoraznih razloga trebaju da se druže sa stranim svijetom, diplomatama, plemstvom, bogatašima…, i sve to, naravno, trebaju da plate iz državne kase, od novca predviđenog za te namjene, a ne da otimaju od usta narodu koji u ovoj zemlji jedva preživljava. Kao što se desilo sa pobijenim medvjedima u Šipovu, koje nije platilo Predsjedništvo BiH, što je bio red i obaveza, niti entitetska vlada, što je bio red, ako to ne učini predsjedništvo. Pobijene medvjede platila je opština Šipovo, tako što je za te namjene novac otela od građana koji žive na njenom području. Sramno, nema šta, a krivolovci su za Radmanovića i Selmana, tek puki kokošari. Što se tiče princeze, izvjesno je da nema pojma sa kakvom bagrom je lovila. Bitno bi je bilo obavijestiti o tome, tek da zna da joj je Kanada, koju obožava, najsigurnija destinacija, jer je tamo sve u skladu sa zakonom. Bar kada su medvjedi (izvorno bears) u pitanju.

Dokumenti koji su u posjedu “Žurnala”, svjedoče o tome da je masakr medvjeda u Šipovu plaćen sa grbače građana, tako što su “Šume Srpske” za vrijednost odstrijeljenih životinja uanjile redovnu tranšu opštini Šipovo.

“Uprava JPŠ Šume RS je saglasna sa postignutim dogovorom između organizatora (Predsjedništva) i domaćina (Skupština opštine Šipovo) kako je to već navedeno u zahtjevu ŠG “Gorica” Šipovo, da ukoliko se desi odstrel divljači troškovi istog idu na teret Opštine Šipovo umanjenjem rente za korišćenje šumskih sortimenata, a koja se obračunava u skladu sa važećim Zakonom o šumama”, precizira se u Zaključku JP “Šume Srpske”, donesenim 11.03.2009. godine. Načelnik Šipova Dušan Malinović četiri dana kasnije dao je saglasnost da se “troškovi odstrela povodom posjete zvanične delegacije Maroka i delegacije BiH i RS stave na teret opštine”. Još je rukom na ovom načelnikovom dokumentu dopisano da su ti troškovi 19.550 KM.

UBIJAJTE, OPŠTINA PLAĆA

Postoji još jedna odluka o ubijanju medvjeda, koju je potpisao načelnik Šipova. Ona je datirana 16.09.2009. godine, a odnosi se na 10.04.2009. godine, kada je, kako se navodi, u Šipovu bio Nebojša Radmanović.

“Odobravaju se novčana sredstva u iznosu od 20.568 KM, na ime učešća u sponzorstvu i promocije lovišta Šipovo za odstrel medvjeda u reviru Roduša, dana 10.04.2009. godine, posjetom lovištu Predsjednika predsjedništva BiH Gospodina Nebojše Radmanovića”, navodi se u odluci načelnika Malinovića, a u članu 2. istog dokumenta se dodaje da će se sredstva “obezbijediti na ime umanjenja obračunate rente za korišćenje šumskih sortimenata”. Radmanović se naubijao u Šipovu, na račun stanovnika te opštine, tu nema dileme. Ovaj mračnjak obožava krupnu divljač, pa valjda frustriran što istoj takvoj u sopstvenoj stranci ne može ništa, bijes iskaljuje na nedužnim životinjama. Nije tu kraj priče, jer je i u ovoj godini u Šipovu nastavljeno trijebljenje medvjeda. “Lovio” je kriminalac Selman, a njegov medvjed koštao je cca 20 hiljada KM. I njega je platila opština Šipovo. I nikom ništa. Ali, dobro je dok ubijaju samo divljač. Problem će biti kada krenu po one koji im se ne dopadaju, a hodaju na dvije noge.
 

http://zurnal.info/home/

 

 

Izgleda da ni princeze nisu što su nekad bile 23.10.2009.

"Kraljevski" lov priceze Maroka u Republici Srpskoj 
 
Pod lupom Društva za zaštitu životinja  NOA

Princeza Kraljevine Maroka Lala Emina, danas u posjeti  Banja Luci, a već sutra u prolijevanju krvi nedužnih životinja u lovištima Republike Srpske. Društva za zaštitu životinja NOA i Zaštitari životinja RS i BiH upozoravaju na moguće reakcije.

www.drustvonoa.org/LOV.html

Kako je najavljeno u večernjem  Dnevniku RTRS za marokansku princezu koja je kako sama ističe strastven lovac sutra će u lovištima RS  biti organiziran lov u  kojem će učestvovati i pozvani  članovi vlade Republike Srpske. Lov  sigurno nije i ne može biti zabava, pogotovo za one koji svojim primjerom, mudrošću i plemenitošću  treba da budu  uzorni. Udruženja za zaštitu životinja BiH i svjetski zaštitari životinja ne smiju ostati nijemi.

S toga poručujemo:
 
"Gospođo Lala Emina, ubijanje nikada nije bilo sport, a ni zabava!"

www.nezavisne.com

NOA RESCUE TEAT

1

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović ugostio princezu

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je danas u Banja Luci princezu Kraljevine Maroko Lalu Eminu tokom dana princeza Kraljevine Maroka posjetila je humanitarno udruženje žena u  Banjaluci, saopšteno je za javnost iz Radmanovićevog kabineta. Marokanska Princeza Lala Emina, koja u Banja Luku dolazi na Radmanovićev poziv, boraviće u BiH do subote, 24. oktobra.

INFO NOA

BEZ KOMENTARA!!! 24.10.2009.

Princeza Maroka lovila u Šipovu

Autor: Dejan Šajinović

ŠIPOVO - Za tragovima divljih svinja i mrkog medvjeda šipovačkim lovištem Gorica, strastveni lovci krenuli su juče potpomognuti nesvakidašnjim gostima. Iako su političari često u njihovim redovima ovaj put su s nestrpljenjem čekali njihov dolazak, jer su se detaljno spremali za po mnogo čemu jedinstven lov. U društvu strastvenih lovaca Nebojše Radmanovića, člana Predsjedništva BiH i Džerarda Selmana, ministra pravde RS, u Šipovo su stigle i dvije dame. Jedna od njih došla je sa sjevera afričkog kontitenta – iz Maroka. Niko sa takvom titulom još nije kročio u ovdašnja lovišta. U društvu sa Radmanovićem, Selmanom i Anom Trišić-Babić stigla je marokanska princeza Lala Amina. Saznavši za ovaj, za ženu neobičan hobi, njen domaćin Radmanović nije se dugo dvoumio gdje će gošći iz daleke zemlje pokazati svu ljepotu ovdašnje prirode.

Daleko od rezidencije, u predivnoj prirodi, ugodnom ambijentu i lijepom druženju, kojeg nije pokvarila ni uporna kiša, nedostajalo je samo malo više lovačke sreće da odlično raspoložena družina donese i poneki trofej. Princeza Lala Amina nije bila razočarana što tokom prijepodnevnog dijela lova, kada se išlo na divlju svinju, ništa nisu ulovili."Ma, uopšte nisam razočarana. Ovo je divna priroda, ljudi su predivni i zaista mi je drago što sam došla ovdje. Domaćini su nam priredili divan doček i boravak su nam učinili jako prijatnim", priča ona dok iz automobila vadi opremu i oružje za lov. Iako se svi od kiše koja konstantno pada štite debelim kaputima dugih rukava, pedesetsedmogodišnja princeza je u lov krenula u ljetnoj majici preko koje je, tek da se zna da je pravi lovac, obukla prsluk.

Nije joj, kaže s osmjehom, hladno, iako je u Maroku jako blaga klima. Navikla je i na hladnije vrijeme. "Često lovim zimi u vrlo hladnim krajevima, a najčešće volim loviti u Kanadi, pa mi hladnije vrijeme ne predstavlja nikakav problem", smije se očito dobro raspoložena princeza. Lovom se, kaže, bavi otkad zna za sebe. S puškom u ruci prošla je pola svijeta, od gotovo svih zemalja Evrope i Afrike, do više zemalja Sjeverne i Južne Amerike i Azije. S ponosom ističe svoj najdraži trofej - planinskog lava ustrijeljenog u Britanskoj Kolumbiji. Potpuno predana lovu ne želi da priča o svojoj bogatoj porodici. Tek poneku informaciju više o princezi otkrila nam je Ana Trišić-Babić ispričavši da na svom imanju u Maroku ima i ergelu sa oko 800 rasnih konja koja se prostire na više desetina kvadratnih kilometara."Lala Amina je osoba koja izuzetno voli životinje i prilikom naših boravaka u Maroku na njenom imanju smo vidjeli mnogo životinja o kojima ona vodi brigu", kaže Trišić-Babićeva. Lala Amina navodi da joj je žao što joj neodložne obaveze kod kuće onemogućavaju da ostane nekoliko dana u Banjaluci i da posjeti još neke gradove. Zbog zakazanog sastanka još danas rano mora nazad u Maroko. Dvoumila se, kaže, prije polaska da li da zbog tih obaveza odgodi put za nekoliko sedmica kako bi imala više vremena.

Oko podneva, nakon prvog dijela lova, lovci, političari i princeza vraćaju se u vikendicu načelnika opštine Šipovo Dušana Malinovića, gdje je gošći iz Maroka spremljen bogat ručak od domaćih specijaliteta."Nismo imali sreće, kiša nas je omela. Ništa strašno. Imamo još vremena danas popodne, za kada smo planirali lov na medvjeda", kaže Radmanović. Mladen Jandrić, lovac koji je vodio visoke goste kroz lovište, kaže da se ono proteže na oko 60.000 hektara i da se tu gazduje s medvjedom, vukom, srnećom divljači, divljim svinjama i brojnim drugim vrstama divljači. "Mnogi ljudi ne znaju čime sve raspolaže naše lovište. Ovo je za vrijeme bivše Jugoslavije bilo jedno od najpoznatijih lovišta na koje je često dolazio i Tito i velika nam je čast da nas je danas posjetila tako značajna delegacija na čelu s princezom Maroka i Nebojšom Radmanovićem", kaže on. S princezom smo se oprostili nakon ručka i zaželjeli joj srećan put u Maroko, puno sreće i dobar pogled u popodnevnom dijelu lova.

POGLEDAJ JOŠ:

Princeza Maroka lovila u Šipovu - Nezavisne

Marokanska princeza lovila u Šipovu - Moje Vijest

INFO NOA

Princeza Maroka Lala Emina je prilkom lova u Šipovu ranila medvjeda 28.10.2009. ENGLISH VERSION

Princeza Maroka Lala Emina je prilkom lova u Šipovu ranila medvjeda kojeg su lovci drugi dan našli i ubili na udaljenosti od oko 2 km od  princezine lovačke čeke. Ranjeni medvjed je brutalno dokusuren sa desetak metaka. Isto veče ministar pravde RS Džerald Selman  je ubio medvjeda na drugoj lovačkoj čeki, po svemu sudeći radi se o kapitalnom primjerku smeđeg medvjeda. Ovo je već treći medvjed žrtva strastvenih lovaca  političara ove godine u šumama Šipova. Radmanović je naime ove godine ubio medvjeda u aprilu. Ovakav pristup lovu su im omogućili lokalni političari i moćnici Šipova, koji i inače odlučuju o svemu pa i o životu i smrti medvjeda na opštu štetu svih građana.

Radi ovakvih i sličnih negativnih primjera sa samog vrha, zaštita životinja BiH ne može naprijed. Ne treba da nas čudi zašto je kulturološki Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja BiH kao i RS samo mrtvo slovo na papiru. Kod nas su djelitelji pravde nažalost još uvjek strastveni lovci.

Ovaj mladi medvjedić je  siroče, čija je majka proljetos ubijena u Šipovu. Svoj mladi život provodi u zatočeništvu u desetak kvadratnih metara banjalučkog zatvora za životinje koji sigurno nije mjesto za ovog  tužnog medvjedića.         

INFO NOA

KALENDAR
© 2006 - 2008 - Design by SM