NASLOVNA O NAMA MATERIJALI VIJESTI ARHIVA GALERIJA LINKOVI KONTAKT

2. Krzno
3. Zatočeništvo

VIJESTI

"NE Harlan"   NO Vivisection 01.02.2013.

Banja Luka

U najavi je kampanja  koja će biti provedena   09.03.2013. u više svjetskih  gradova   "NE Harlan"   NO Vivisection.

U Banja Luci  09.03. 2013.  na obali rijeke  Vrbas  iza dvorane Mejdam (Obiličevo) od 17h do 20h.

Dođite i Vi !  Naravno kućni  ljubimci su dobro došli !  Tog dana upalićemo  svjeću, mali vječni plamen sjećanja za sve one životinje koje nisu imale nikoga da ih štiti, poštuje i njeguje.Dođite, budite s nama koji smo njihov glas u borbi protiv : šverca životinja na zapad za potrebe vivisekcije, protiv dilera, uzgajivača koji životinje isporučuju za potrebe vivsekcije, protiv vivisekcije i nasilja na životinjama. Molimo Vas da - potpišete peticiju  koju će vam prezentirati naši volonteri i članovi Društva za zaštitu prava životinja.  Ovo je tiha i mirna manifestacija etičkokulturološkog tipa s   ciljem da svojim učešćem  damo podršku prijateljskim  organizacijama za zaštitu životinja u  Engleskoj u Brightonu.

Za one koji žele da se aktivno  uključe u pripreme i realizaciju manifestacije u Banjaluci ili u svom gradu, kontakt br.tel.  je NOA (BiH)  065/ 933 617   Engleski "Save Harlan Beagleovi" snažno će  podržati našu i Vašu  inicijativu.   Ujedno  hvala na odzivu. Pokažimo našu solidarnost, okupimo se tiho dostojanstveno u crnini  uz odsjaj  svijeća i vizualno potvrdimo da smo glas onih koji nemaju ni glasa ni prava na život.

U ime prisutnih  građana i zaštitara životinja  gradskim vjećnicima i upravi  uputićemo protestno pismo. Molimo predstavnike drugih organizacija kao i  regionalne  presdstavnike  Društva  NOA  za podršku i provedbu.

Pozivamo volontere, aktivne članove, dobronamjerne građane, medije,  da svojim učešćem i aktivnostima uveličaju  manifestaciju.

Gradovi :

- Bordeaux
  - Lille
  - Rennes / Nantes

Banja Luka (Bosna i Hercegovina)

Sarajevo

više: