NASLOVNA O NAMA MATERIJALI VIJESTI ARHIVA GALERIJA LINKOVI KONTAKT

 

WEB SEKCIJA
ZANIMLJIVOSTI
GALERIJA
ZAKONI I AKTI
TEME +
1. Lov
2. Krzno
3. Zatočeništvo


VIJESTI

NOA - DODATAK 1.1.2009.

Dragi prijatelji

Autor: Renata Mijić

Milioni života životinja će i za ove  praznike biti uništeno na razne načine. S toga Vas molimo, da upravo u ovo vrijeme godine u svojim  mogućnostima pojačano edukativno djelujete u cilju ukazivanja na svu pogubnost  nepromišljenog ponašanja prema bićima koja  pate.

U ove dane praznika i svetkovina, dane masovnih uništavanja životinja obveza  nam je ukazati na svu  besmislenost kao i na loš odabir termina poklanjanja  mladih živih životinja  kao poklona  za praznike. Molimo Vas da  na vama pogodan način  uključite se u kampanju. “Ne poklanjajte životinje, poklonite ljubav”. Jer ta bića imaju osjećaje i dio su našeg zajedničkog  bića. Svojim najmilijima za praznike poklonite ljubav, životinje su lijepe ali nisu darovi za praznike one pate i od stresa ako ih samo kao poklon darujete  voljenima  u dane praznika .
Praznici su stresno vrijeme  za mnoge pa i za životinje zato Vas molimo da u vrijeme praznika ne darujete životinje. Posvetimo im neke mirnije dane  kada će Vaše vrijeme biti njima posvećeno u potpunosti i kada će te i sami uživati u ljepoti trenutka. Ta bića to zaslužuju.  
Zar nismo svi  na ovaj  svijet  s njima istom stazom dospjeli? Od njih smo nastajali protokom  vremena, od njih smo učili  živjeti u prirodi  i bez njih ne možemo  opstati ni u budućnosti.
Zajedno s njima  ćemo  istovremeno i nestati,  kada nestane nih, jer  smo samo jedna   karika u   lancu kosmičkih  bića. Jer tu gdje jesmo, samo smo zahvaljujući njima i radi njih. Varamo se kada mislimo da su životinje   tu  radi nas. Naš razum je samo tračak  kosmičke ljubavi, univerzalne  sile  koja mijenja svijetove.  Ljubav  se ne kupuje, ona je tu da se se dijeli i umnožava,  ljubav  je  uvijek u Vama  i oko Vas.  Ona je smisao naših   postojanja. Ljubav je uz Vas od postanka  do zadnjeg časa postojanja. Ne možete ju ni kupiti ni  potrošiti, a  ni izgubiti, samo ju treba  što više  dijeliti, jer tako se obnavlja  i umnožava, to Vas i čini sretnim bićem. Mnogi to zaboravljaju ili čak  ne znaju,  pa ljubav  traže tamo gdje je nema, plaćaju i troše na  koješta  u nadi da će biti sretni .

Mnogi ne znaju šta imaju i koliko mogu biti srećni dijeleći ljubav, Vi to možete  raditi uvjek, a naručito u dane praznika  koji su pred Vama. Oslušnite malo glas svoga bića i čućete, najlijepši dio sebe, koji još uvijek  pjeva, on će Vam najbolje  reći, koliko bića treba Vašu istinsku ljubav i pažnju. Nemojta  se ustručavati pokazati ljubav ili plašiti se  da će se ona potrošiti na tolika silna  bića koja  trebju ljubav kako bi opstala. Samo hrabro počnite dijeliti ljubav, ovog časa, ono najlijepše što nosite u sebi, jer  podijeljeno  stostruko se vraća  na najčudnovatije  načine. Nikad se neće potrošiti Vaša ljubav dok god postojite  jer takve nas stvoriše ti koji nas trebaju, ti koji nas čekaju da naučimo koju moć ljubavi  imamo.

 

INFO NOA

KALENDAR

© 2006 - 2008 - Design by SM