NASLOVNA O NAMA MATERIJALI VIJESTI ARHIVA GALERIJA LINKOVI KONTAKT

 

WEB SEKCIJA
ZANIMLJIVOSTI
GALERIJA
ZAKONI I AKTI
TEME +
1. Lov
2. Krzno
3. Zatočeništvo
VIJESTI

VIJESTI

2013. godina

2012. godina

2011. godina

2010. godina

2009. godina

2008. godina

Januar / Februar / Mart / April / Maj / Jun / Juli / Avgust / Septembar / Oktobar / Novembar /Decembar /

trenutni broj vijesti: 15

 

Tražimo zabranu lova u BiH! 28.02.2009.

U Bosni i Hercegovini i dalje se radi po starom,  lošem običaju, organiziraju se masovne hajke koje se najavljuju kao kulturno zbivanje na lokalnim medijima. Ove sramotne ubilačke akcije na sve krupne zvijeri koje su pod zeštitom u zemljama u okruženju u BiH su postale vikend zabava  nasilnicima iz svih struktura društva. Hajke su postale lovački hit u BiH u kojima pored domaćih zvjeroubica učestvuju i uzvanici iz drugih država.

Opširnije

 

Pismo NOA gospodinu Semiru Osmanagiću! 26.02.2009.

U ime  Društva za zaštitu  životinja NOA  upućeno je pismo zahvale  : Fondaciji „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca  Pismo objavljujemo  u cjelosti.

Opširnije

 

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović u krivolovu! 24.02.2009.

IZVOR: Press Novine

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović nasjeo je na poziv lovaca iz rodnog Čelinca, pridružujući im se u lovu na divlju svinju koji je po zakonu dozvoljen do 31.01. Tokom ovog lova ustreljena je ženka divlje svinje koja je nosila 7 prasića. Kako stvari stoje lovci koji su učestvovali u ovom krivolovu mogli bi da plate globu u iznosu od 15 000 KM dok bi ostali učesnici, uključujući i predsjednika RS mogli da plate kaznu od 500 KM.

Opširnije

 

Godišnjica smrti dr Janeza Drnovšeka! 21.02.2009.

Povodom godišnjice smrti dr. Janeza Drnovšeka (1950-2008), predlažemo Vam da se upoznate sa etičkim pristupom vegetarijanskom načinu ishrane ovog izuzetnog intelektualca, koji je tokom života javno isticao sve vrijednosti i prednosti vegetarijanstva. Interview s dr.Janezom Drnovšekom ustupa nam gospodin Davorin Zorko, prijatelji i aktivni saradnik Društva NOA iz Zagreba.

Intervju sa dr. Janezom Drnovšekom DOWNLOAD DOC

Opširnije

 

Pismo NVO EKO - Leonardo! 20.02.2009.

Poštovani,
Žalosno je ovo što se objavljuje na ovom linku; www.opstinalopare.com Potrebne su nam instrukcije kako da pristupimo ovom problemu sistematskog uništenja jedne rijetke vrste šakala.

Opširnije

 

Građani Teslića protiv ubijanja! 18.02.2009.

Građani Teslića su protiv nehumanih zastarjelih metoda i nezakonitih akcija ubijanja pasa. Poziv za pomoć ovaj put  nam stiže iz Teslića. Na najavu uličnog odstrela pasa građani reagiraju traženjem zaštite dostojanstva i života životinja po no kill metodama rada koje su u skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja.

Opširnije

 

Na otvaranju izložbe 14.02.09.

Zoranovu izložbu Snaga emocije večeras je svečano otvorio gospodin Ljubomir Gajić akademski slikar iz Banja Luke. Svečanom otvaranju su bili prisutni i članovi, predstavnici UO NOA kao i naši brojni prijatelji. U ugobnoj i opuštenoj atmosveri u ambijentu muzičkog salona parka Petar Kočić nastale su i ove fotografije koje će vam mnogo više dočarati trenutke sa samog otvaranja ove humane i veoma lijepo pripremljene kulturne manifestacije.

Opširnije

 

NAJAVA DOGAĐAJA - PRVI MEĐUNARODNI FESTIVAL KONJARSTVA - SAEAT EQUINA 11.02.2009.

SAETA EQUINA je prvi međunarodni festival konjarstva u Sloveniji i prvi festival te vrste u zemljama bivše Jugoslavije.

Opširnije

 

Pomoć art-fotografa člana društva NOA oboljelom dječaku u Novom Gradu! 08.02.2009.

Pozivamo Vas na otvaranje prve samostalne izložbe umjetničke fotografije art fotografa Zorana Mrđenovića "Snaga emocije". Humana inicijativa potekla od samog  autora  koji je izložbu u cijelosti  posvetio dječaku "Snaga emocije" ima za cilj prikupljanja sredstava  prodajom izloženih eksponata na samoj izložbi i nakon nje da bi se prikupila sredstva koja bi olakšala život teško oboljelom dječaku u Novom Gradu

Opširnije

 
Igmanski - Marš primitivizmu! 07.02.2009.

Izvor: Radio Sarajevo

Ovakva brutalna  krvoprolića   nad čovjekovim  prvim vjernim pratiocem, nad prvim saveznikom iz vremena prapočetaka razvoja ljudskog roda,  jasan  su pokazatelj bolesnog barbarsko-terorističkog  ponašanja i  javna sramota svih  građana BiH. Ovo su svirepa djela iz strasti za ubijanjem.Demonstracija primitivizma sa Igmana je čin javno i drsko upućen protiv civilizacijskih tekovina, razuma, dostojanstva života čovjeka i u konačnici protiv opstanka životinja.

Opširnije

 
Carski pingvini marširaju ka izumiranju! 07.02.2009.

Istraživači s Woods Hole Okeanografskog Instituta (WHOI) smatraju da se carski pingvin, popularizovan filmom iz 2005. godine 'Carsko putovanje', najvjerojatnije približava izumiranju, i to najmanje u jednom dijelu njihovog područja obitavanja prije kraja ovog vijeka.

Opširnije

 

NAJAVA PREZENTACIJA PROJEKTA PIRAMIDA U FEBRUARU I MARTU 2009.
04.02.2009 

Osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić nastavlja se predstavljanjem rezultata istraživanja Bosanske doline piramida širom svijeta.

Opširnije

 

Godišnja Skupština Društva NOA Banja Luka za 2008. god. 04.02.2009.

Izvještaj o radu Društva NOA

Banja Luka 31.januar 2009.

Društvo NOA je u 2008.god. imalo niz aktivnosti koje su bile nastavak započetih aktivnosti iz 2007. godine. Obiman pristupni materijal za prijem u članstvo WSPA je popunjen, preveden na engleski i poslan. Vijest o punopravnom članstvu je došla već nakon 15.dana.

Opširnije
 

PISMO - Poziv za pomoć! 03.02.2009.

Veliki pozdrav

Vama iz Društva za zaštitu životinja NOA.

Pozitivno sam se iznenadila kad sam vidjela da takva organizacija postoji i u Bosni i Hercegovini, s obzirom da sam dugo tražila kome se mogu obratiti sa problemima kontinuiranog ubijanja životinja u našem gradu.

Opširnije

 

 

HITNO - Traži se udomitelj! 02.02.2009.

Hitno molimo da nam se javi  brižan udomitelj koji je spreman da udomi štene mješanca/mužjak starog nešto više od mjesec dana, očišćen od parazita, zdrav razigran i veseo. Molimo sve koji imaju mogućnost udomljavanja da nam se što prije jave na mob.tel.br. 065 933 617 i 065 853 111.

Opširnije

KALENDAR

© 2006 - 2008 - Design by SM